Bexer heeft ervaren adviseurs op het gebied van pensioen

Pensioen is na het salaris de meest kostbare arbeidsvoorwaarde maar wordt tegelijkertijd door medewerkers vaak niet op waarde geschat. Hoewel een goede uitvoering van de pensioenregeling van groot belang is, is ons vertrekpunt pensioen als arbeidsvoorwaarde. Wij gaan graag met je in gesprek over hoe deze arbeidsvoorwaarde het beste ingevuld kan worden voor de medewerkers. Wil je een pensioen bieden met hoge zekerheid? Of een zo hoog mogelijk verwacht pensioen met wat meer risico? Of geef je de medewerkers graag meer eigen verantwoordelijk en een persoonlijke keuze tussen cash nu of pensioen later? Elke organisatie is anders en tegelijkertijd moeten werkgevers ook rekening houden met wetgeving en bijvoorbeeld cao-verplichtingen. Een complex geheel maar voor ons bekend terrein. Onze consultants zijn enthousiast over pensioen en helpen graag om tot een passende oplossing te komen.

Bexer beschikt over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het bemiddelen en adviseren in pensioen- en inkomensverzekeringen. Wij werken met name voor werkgevers en niet voor pensioenuitvoerders zoals verzekeraars of pensioenfondsen en zijn hierdoor in staat volledig onafhankelijk te adviseren.

Onze aanpak

Het wijzigen van de pensioenregeling en/of pensioenuitvoerder is  vaak een omvangrijk verandertraject. Bexer helpt van A tot Z. Van beleidsvorming, doorrekeningen, besprekingen met OR en vakbonden, compensatiemaatregelen en selectie van de pensioenuitvoerder tot aan het implementeren bij de uitvoerder en communicatie richting medewerkers. Wij begeleiden de verandering en geven het stokje dan bij voorkeur weer aan je over; we richten het zo in dat je het beheer van de regeling eenvoudig zelf kunt doen. Uiteraard blijven we dan wel beschikbaar voor vragen en nazorg. In onze adviesvoering kijken wij ook altijd naar hoe de arbeidsvoorwaarde pensioen al dan niet past in het totale arbeidsvoorwaardenpakket.

Overig pensioenadvies

Naast het vormgeven van de pensioenregeling en het selecteren van een pensioenuitvoerder kunnen we op veel andere gebieden ondersteunen:

  • Actuariële berekeningen en waarderingen
  • Pensioen due diligence
  • Risico-analyses
  • Pensioen harmonisatie
  • Pensioen controles
  • Prognoses pensioenuitkeringen door middel van scenario-analyse
  • Advisering werkgever in de situatie van een eigen ondernemingspensioenfonds (bijvoorbeeld in een traject van strategische heroriëntatie van het pensioenfonds)
Marion Vloedgraven
Marion VloedgravenPrincipal Consultant
Telefoon
+31 (0)6 12286288
Guyot van Meer
Guyot van MeerPartner
Telefoon
+31 (0)6 1057 3380

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste nieuwe Bexer content zoals blogs, nieuwsbrieven, aankondigingen, uitnodigingen voor webinars of meetings en ander Bexer nieuws.

Inschrijven