OR heeft rol bij wijziging beloning

Als OR heb je soms te maken met onderwerpen waar je zelf niet in thuis bent. Denk bijvoorbeeld aan:

OR bespreekt jaarlijks met werkgever of interne beloningsverhoudingen passend en uitlegbaar zijn.
Daarnaast is per 1 januari 2019 de wet op ondernemingsraden (WOR) gewijzigd. Daarbij is de positie van ondernemingsraad met betrekking tot beloning versterkt. Werkgevers zijn nu verplicht om jaarlijks een overlegvergadering met de OR te organiseren over de lonen en andere beloningsvormen en interne verschillen tussen de groepen medewerkers binnen de organisatie (inclusief het bestuur). De verplichting geldt in principe alleen voor ondernemingen met 100+ medewerkers. Daarbij heeft de OR recht op informatie over zowel de hoogte van beloning als ook de inhoud van beloningsregelingen. Bexer adviesbureau ondernemingsraad. Adviseur OR voor beloning, arbeidsvoorwaarden, reorganisatie, personeelsreductie en andere verandertrajecten. Consultant voor o.a. salaris, bonus, pensioen en benefits.

Bexer, ervaren en onafhankelijke OR adviseur

Bij dergelijke trajecten is het vaak handig om als OR een eigen adviseurs in te schakelen; als kennisbron, sparringpartner, procesbegeleider of onderhandelaar.

Onze consultants zijn gewend om te ondersteunen in het overleg met je bestuurder en je achterban. Door de jarenlange ervaring kunnen wij goed achterhalen wat je als OR belangrijk vindt en wil realiseren.

We kijken daarbij altijd naar de mogelijkheid om ‘er samen uit te komen’, maar als het nodig is schromen we niet om terug te vallen op de rechten van de OR. Daar waar echt nodig schakelen we op de achtergrond met een gespecialiseerd arbeidsrechtskantoor.

Onze consultants zijn in staat om vanuit het gehele arbeidsvoorwaardelijke perspectief te ondersteunen, helpen waar nodig maar remmen ook als de situatie daar om vraagt. We beschikken over specialistische kennis maar ook vooral over de competenties om op niveau van de OR en bestuurder het gesprek aan te gaan.
Bexer adviesbureau ondernemingsraad. Adviseur OR voor beloning, arbeidsvoorwaarden, reorganisatie, personeelsreductie en andere verandertrajecten. Consultant voor o.a. salaris, bonus, pensioen en benefits.

Rogier Kerkhof
Rogier KerkhofPartner
Telefoon
+31 (0)6 5793 9491

Neem gerust contact met ons op, we denken graag met je mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang als eerste nieuwe Bexer content zoals blogs, nieuwsbrieven, aankondigingen, uitnodigingen voor webinars of meetings en ander Bexer nieuws.

Inschrijven